fbpx

Het Grote Zwarte Gat: een universeel fenomeen voor Young Professionals

Ik herken het zo. Regelmatig praat ik met Young Professionals over die periode vlak na je studie. Afgestudeerd zijn, op zoek gaan naar je eerste baan: het is een kwestie van ‘gewoon’ doen. Door te doen, doe je ervaring op: zo simpel is het. Zo verging het mij ook. Ik deed, en kwam terecht bij mijn eerste werkgever. Waar ik vervolgens vastliep.

 

Het zal je misschien bekend voorkomen: op alles ‘ja’ zeggen. Ik had (en heb soms nog steeds) die valkuil. ‘Nee’ zeggen vond ik heel erg lastig. Ik had en heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel, dus dat wat ik deed, wilde ik goed doen. Daar kwam bij dat ik vaak verantwoordelijkheden op me nam die niet bij mijn takenpakket hoorden.

 

Het hebben van een groot verantwoordelijkheidsgevoel is een kwaliteit, maar door er onbewust mee om te gaan, werd het mijn valkuil. Ik had handvatten nodig over hoe ik mijn kwaliteiten beter kon inzetten. Dat is waar mijn eerste coaching om de hoek kwam kijken. Mijn werkgever gaf me de kans deze coaching op te zoeken, waardoor ik een stuk bewuster werd van mijn kwaliteiten en valkuilen. Een fantastisch kado waar ik tot op de dag van vandaag dankbaar voor ben.
 
young professionals

Je bent niet de enige

Sommige dingen zijn tijdloos, waaronder dat Grote Gat. Ik heb daarom de afgelopen jaren verschillende Young Professionals mogen coachen die diep in dat gat zaten. Ze waren bezig met afstuderen, net gestart met hun eerste baan of al een paar keer van baan gewisseld. Een aantal universele wensen hoorde ik telkens in onze gesprekken terugkomen:

 

  1. Op zoek naar waardering. Hoe fijn is het om een werkplek te vinden waar je als Young Professional gewaardeerd wordt, een stukje erkenning krijgt. Maar: het onder woorden brengen waarop ze gewaardeerd willen worden is soms nog lastig.
  2. Jezelf kunnen zijn. Dit klinkt misschien een beetje vaag. Na wat doorvragen hoorde ik vaak dat Young Professionals liever een informele werkomgeving willen. Het ‘jezelf’ omschrijven was nog best ingewikkeld.
  3. Een gevoel van verantwoordelijkheid willen. En ook het vertrouwen krijgen om die verantwoordelijkheid te dragen. Hier zit wel een valkuil bij. Want: wanneer Young Professionals dat krijgen, geeft dit vaak ontzettend veel stress en durven ze geen hulp te vragen. Ze hebben immers zelf om die verantwoordelijkheid gevraagd.

Young en Older Professionals

Ik heb inmiddels professionals in verschillende functies en leeftijden mogen coachen en adviseren. Wat mij is opgevallen is dat we eigenlijk allemaal hetzelfde willen, ook al geven we er misschien een andere naam aan.

 

Uiteindelijk willen we allemaal erkenning, waardering van onze omgeving. We willen werk doen dat ertoe doet. We willen ons onderdeel voelen van een groter geheel. En vooral met plezier naar ons werk gaan!
 
young professionals

Zet je carrière aan: voor Young Professionals

Het leuke is dat jij als starter, als Young Professional, nu al bewust kan bouwen aan je carrière en bewust kunt worden van gevaarlijke valkuilen. Het is immers veel gemakkelijker om een nieuwe gewoonte aan te leren, dan een oude af te leren. Dat was voor mij de reden om AAN te ontwikkelen: een programma waarin je individueel als Young Professional en samen met andere Young Professionals bewust aan de slag gaat met je toekomst en carrièreplanning. Lijkt het je leuk mee te doen aan onze eerste editie? Lees dan hier meer en schrijf je in!

 

Liefs,

 

Sil
 
young professionals
 

Sluit je aan bij de new happy community

Abonneer op de nieuwsbrief: